25 Mac 2011

HWs and Maisto Fresh Metal :: Nissan Cube

23Mac2011 aku ke Alamanda Putrajaya tuk beli PizzaHut, wat makan malam ngan mak aku kat umah adik aku. Tapau... psal kat Putrajaya takder delivery (hampehhh...)

Sementara menunggu Pizza dimasak, aku singgah Carrefour. Waaa.... banyak nyer HW. 2011 nyer plak tu, lama dah tak jumpa. Aku pun kutip ler apa2 yang patut... ni ler hasilnya.....

Takder ler spesel sangat. yang spesel nyer pun psal aku dah lama tak beli HW bebanyak camni......

Murah HW kat Carrefour ni... RM5.90/unit jer.... tapi yang tak best nyer, card dier kena tebuk ngan wayar utk ikat sensor, nak elak kena curik kot.

  
 Selain HW aku beli dua ekor ni gak. Maisto Fresh Metal Nissan Cube & die cast brand carrefour Nissan 350Z.


Nissan Cube, design memang pelik. terutama bahagian belakang..... 

Depan nampak normal jerr......



 Rear view dari kiri


 Rear view dari kanan plak... lain kan?


 Pullback action......and operable front door.

24 Mac 2011

I Miss U Nylea...!!

video
Rindu Nylea panggil Baba.....

Thomey nyerr anak Baba ni.....


Kemahiran Nia baru ni, simpan duit dalam tabung....


Dah nak dekat 2 minggu Baba tak jumpa Nia. Rindu & sedih dibuatnya..... Sebak dada Baba tengok gambar2 Nia. Naper lah pegi lama sangat.....? Entah apa ler skill baru yang Nylea dapat sepanjang Baba takder di sisi. Tak sanggup berpisah lama macam ni lagi..... pulanglah Nylea.... Baba menanti......

Untuk Dora.... ni la 1st & last bole tinggalkan atai sensorang lelama gini.... pasni sori nak bagi...... huhuhuhu......

23 Mac 2011

The Three TAKARA TOMY


19 Mac 2011 baru ni secara tak sengaja dan tak dirancang aku ke Sunway Lagoon sengsorang (lagii...). Masa sampai tu hujan, diorang tak bagi masuk. Jadi aku pun decide utk ke Sunway Piramid jenjalan sementara nak tunggu Sunway Lagoon tu bukak. Kat piramid tu, apa lagi kalu tak tetengok mainan kalu ada apa2 yang menarik. Walhal wallet tengah nipis nih.

Memula tu aku ke JUSCO. Kat JUSCO aku beli 2 Tomy... unit biasa jerr... Nissan Cima  (F50) & Nissan Skyline (V35). Pastu aku ke Parkson plak. kat situ aku terjumpa ni.....

 Happy giler aku tengok ada Takara Tomy 40th Anniversary, Bluebird SSS Coupe (Datsun 510) & Fairlady Z432. Kira macam double joy lerr..... Tapi.....


...bila aku check bukak, dalam kotak fairlady tu, dah takder. Yang ada RX-8. Cheh...!! potong stim betul...!! Ada ler tuh yang tukar kotak. Psal yang 40th Anniversary ni harga RM16.90 berbanding yang biasa RM10.90. Tak bertanggung jawab sungguh...!!


Akhirnya, pada hari tu aku beli 3 Takara Tomy macam kat gambar bawah ni....





....detail pics kendian laa.....

22 Mac 2011

Mari Menggoreng Nasi!!.... Part II

Dah jadi orang bujang dua minggu ni, makan malam memang mencabar.... Selalu balik opis makanan dah tersedia. Tapi dah pembantu semua takda, mau tak mau kena carik sendiri makanan. Malam tu aku malas nak keluar... jadi aku goreng ler nasi sendiri. Nasi sejuk kebetulan ada dlm peti ais tu.

Selain tu dok belek2 dlm peti ais ada plak daging burger kambing yang entah bila akan dimasak nanti. Jadi aku pun decide utk campur sekali dalam gorengan nasi kali ni. Jadi aku namakan nasi goreng ni "NASI GORENG BURGER KAMBING".....huhuhuhu... bole?

Tapi kali ni aku tak amik gambar step by step. Bahan2 pun aku tak ingat dah.... senang cerita hampir semua sos2 kat dapur tu aku campur. Hasilnya? memang best & menyelerakan.... hahaha... tekak sendiri bole laaa....

 
  

21 Mac 2011

TAKARA TOMY : Hasemi Tomica Ebbro GT-R

Sambungan dari sini.

12 Mac 2011 lalu aku ke Jusco Keramat saja beboring dok sorang, gi cari mainan skit. Masa dok belek2 terjumpa satu unit Takara Tomy kat shelve, tapi tak nampak plak almari Takara Tomy ni. Jadi aku tanya ler promoter, kat mana almarinya. Promoter tu pun bawak keluar dari bawah kaunter lori Takara Tomy besar yang ada compartment utk simpan unit2 Takara Tomy. Salah satu unit dalam lori tu Hasemi Tomica Ebbro GT-R ni. Bila aku tanya, dia kata boleh jual berasingan. Ahaksss...... memang rezeki untuk aku lerr..... tak pikir panjang lagi terus angkat......
 
 
 Keluar dari kotak.....
 
 Apa ada dalam kotak?

 Rear view

Front view

20 Mac 2011

Castrol EDGE Experience Nurburgring Final Round :: PART IV

.... sambungan.....

Lepas abis mengharungi ketiga2 cabaran, semua peserta berkumpul semula di bilik function untuk acara minum petang & penyampaian hadiah.

 Gadis2 castrol dari depan.....


Pandangan belakang..... dibalik tabir.... huhuhu


Cabaran makan yang ke3.... minum petang.... huhuhuh


Minyak2 castrol EDGE harga RM210/botol, siap sedia utk diagihkan.....Beratur kemas jerr..... dalam ni aja ada 31 botol..... RM6510!!


Hadiah utama... err... mock up hadiah utama.....




Hadiah2 lain.... bye2 ipad...... uhuk..uhuk.....


Marketing manager castrol bagi ucapan penutup.....


Bagi cenderahati kepada BMW kerana sponsor kereta2 BMW utk dilenjan...... jersey C.Ronaldo yang di autograf..... wow!!

Pastu Marketing manager ni bagi hadiah kepada wakil media... pastu nomor 5, 4, sampai nomor 2. pastu dia panggil semua peserta naik pentas utk umum pemenang hadiah utama.


Akhirnya... .Champion...!!! Khairul....... tahniah...!!!


Yep..!! you are the one... you are number one!!


Semua top 16 CEEN lepas bagi2 hadiah......


Khairul ngan castrol girl... ngan mock up hadiah utama


interview champion!!



Semangat & gembira betul khairul ceghita masa kena interview nih.....


Champion bersama keta aku.... huhuhuh.... pengangkutan champion pegi dan balik... tumpang bangga.... huhuhuhu

The End

19 Mac 2011

Kyosho 1:64 Super GT GTR :: Part I

Akhirnya...... setelah lama mengidam... dan telah lama menunggu (2-3 mingu jerr....) akhirnya pada 14 Mac 2011 aku memiliki die cast 1:64 dari Kyosho yang sesangat sangat detail untuk saiz yang kecik & cute ni. Kredit kepada Encik Kown yang tolong aku dapatkan......Timakasih bebanyak brow!!

Semenarnyer ada 4 biji... tapi atas alasan2 tertentu, aku post gambar 2 jer dulu. Team 12 IMPUL CALSONIC & 1 MOTUL AUTECH.... dedua team feberet nih, dalam Super GT..... ye lerr.. kena ler sokong Nissan!! ahaksss........












*pics by chokia henpon

18 Mac 2011

Castrol EDGE Experience Nurburgring Final Round :: PART III

...Sambungan.......

Selepas dua cabaran, kitorang break untuk lunch. Masa ni jumpa balik ngan semua peserta dari kumpulan2 lain. Borak & dengar cerita pengalaman diorang...... Dari borak2 tu, pdapat rasakan peluang aku dah kabur, psal diorang nyer cerita buat elok dalam cabaran2 tu. Takpa laaa...... kenangan dan pengalaman berada kat sini pun dah memadai......

Sesambil makan, Castrol Girls ada kat situ untuk isi masa bergambar......

 mana satu nak pilih ni.... ramai sangat.... semua thomey2 plak tu.... huhuhh


 
 khairul tak makan, dia sibuk posing & bermesra dengan castrol girls ajerr.... huhuhu



memang berdarah idung tengok..... huhuhu
 

 
 Cabaran Makan ke-2.... hahahaha

 
Lepas makan kitorang ada short shooting ngan program TV astro "Engine Blocks". Alaa... yang pengacara dia sanjeev parlar (betul ke aku eja ni) ngan paula malai ali tu. tapi aritu, sanjeev jer ler ada. paula dengar citer cuti bersalin.

Beratur lagi......


Kebetulan plak, shooting tu kat straight yang kitorang akan buat cabaran ke3 iaitu obstacle avoidance.


Susun orang sebelum shooting.....

Ingat nak amik ler gambar diorang shooting tu, tapi diorang amik kamera aku..... huhuuhuu... kalu nak tahu apa yang dishoot tu, kena tengok engine blocks lerrr.... tiap isnin malam...... err... Dah tayang pun kat Astro Channel 813 minggu ni. Ada gak aku rekod dari TV tu guna kamera..... kalu sempat aku share kendian.....

Dalam cabaran ke-3, kena bawak 3series 60km/h lurus, pastu sampai kat line yg ditetapkan brek, sesambil elak kon yang diletakkan kat depan dengan steer ke kiri dan kena berenti kat dalam kotak.

Brader razman, bagi briefing....


Setiap cabaran, memang akan ada taxi ride demo, pastu kita cuba bawak 1 round, round ke2 kita bawak, baru diadili.....


http://www.youtube.com/watch?v=vJ6XptEnXX8



 
 Group mate, kena interview ngan sanjeev engine block.... semangat dia bercerita..... aku awal2 kata english aku broken.... huhuhuh

Walaupun 60km/h dengar macam tak lajukan? tapi bila keta dibawak tengok kon kat depan tu, rasa macam cemas nak langgar jer. yg jadi konpius lagi, keta ni ada ABS. jadi brek tu kena tekan jer, takyah lepas. kita dah terbiasa bawak keta takder ABS. kalu lock brek, nak steer, kena lepas brek kejap. jadi itu ler yang terjadi...... psal tu gak aku terlanggar kon tepi...... jadi hancor terus harapan aku utk dapat ipad.... huhuhuh

Posing lepas abis cabaran ke-3. Alahai... gambar aku takderr...... dah bagi kamera kat orang tolong amikkan.... tapi takder plak gambar..... salah tekan button ler tuh.... huhuhuh


E eh.... chloe posing atas track plak lerr......


hahaha... .sapa kat sebelah tu ? sekali kena crop..... huhuhuh.... . jangan marah brow, saja nak bagi nilai komersial lebih skit kat gambar ni.... huhuhuh


 Close up sikitt....... hmmm.... takleh tido malam dibuatnyerr..... huhuhuh



 
 Bukan senang nak posing atas track......


Lagi susah kalu posing secara baring tengah2 panas terik atas track..... huhuhuh.... cayo lah leon.....


.... bersambung......

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...