01 Februari 2010

My Nissan Sentra N16

Nissan Sentra N16 yang aku dah pakai 9 tahun, sama umur ngan Nabil. Tapi hingga kini masih tak puas pakai. Rasanya aku akan pakai selama yang mungkin. Entah2 nanti, Nabil bila dah ada lesen nanti pun aku suruh pkai keta ni jerr....... huhuhuhu




Gambar kat bawah ni diambil semasa aku beraksi dalam Cabaran Autokhana NISMOCLUB 2009 yang berlangsung pada 8 November 2009 kat R&R Shapadu Highway Kelang. Alhamdulillah dapat ler nomor 2 kategori open. Memandangkan aku jadi peserta, jadi gambar2 ni gang2 DSLR NISMOCLUB ler yang amik gambar. Tumpang pakai gambar diorang jerr.....

Gambar oleh Mr.DG

Gambar Oleh Botak

Gambar oleh Asan

27 ulasan:

  1. test autokhana ngn aku tgk... aku juara kategori super GT car...

    BalasPadam
  2. huhuhu..... ko parking kat maju junction tu pun berterabur.....

    BalasPadam
  3. aku pun dulu rs mcm nak ajak game ngan kete ni....tp baru ni tngok dah start selsema jer N16 ni...terus aku simpan jer niat aku...hahahahahahaha

    BalasPadam
  4. salam atai..

    godek2 gambar n16 tejumpa blog ini..sepanjang aku tgk N16 mmg mengancam abis terutama pemilihan wheel n sport rim..

    nak bertanya skit pasal rims tu..mana nak cari tambah2 mcm rim Godfather with 215/40 rubber dan rim2 yang sebelumnya n selepasnya..
    ada tips?

    sekian

    BalasPadam
  5. wasalam KSM (kisah sewaktu mogok)

    salam berkenalan.... terer ko buat rendering 3D interior... ko buat freelance tak? lenkali ada job bole kontek ko.... huhuhu

    cerita psal rim2 sehingga rim godfather tu ada aku tulis kat http://nismoclub.6.forumer.com/viewtopic.php?p=45590&highlight=hankook+ventus#45590
    bole ler ko baca... harap2 paham dengan broken inggeris aku tu.... huhuhuh

    antara ciri2 pemilihan rim yang aku minat:
    1. tak bersepah ramai giler orang pakai. aku tak suka sesuatu yang terlalu 'famous'.
    2. rim ada bibir. kalu bole bibir polished.
    3. ada nut sekeliling, 2pc/3pc atau nampak macam.
    4. sesuaikan dengan overall concept modified kereta.
    5. design yang simple and or 'evergreen'.

    hmmmm..... apa lagi yerk....?? luck & patient pun main peranan gak ler....jangan terburu2, carik pelan2 sampai jumpa yang puas hati.

    sejak belakang ni aku window shopping rim kat easybid.com.my

    sekian harap membantu.

    BalasPadam
  6. thanks atai..

    yup memang aku buat freelance kalau nk mengharapkan gaji mmg tak cukup..boleh2 memang mengalu2kan kalau ada job ....harga leh bincang.. :) bantu membantu..

    pasal forum tu mmg aku selalu masuk (nickname archivemonky) newbie tapi dah dekat setahun.. mmg selalu aku bukak forum yg ko tulis tu sedikit sebnyk byk info yg aku dpt...

    pemilihan rim mmg byk ada ciri yg aku suka.tu yg buat lg aku berminat..

    thanks atai..

    w`salam.

    BalasPadam
  7. salam atai actually dlm byk N16 yg aku skodeng selama ini..(dah 2 thun aku follow ko & N16 ko tu)..mmg N16 ko yg ngancam,bro..
    aku salute hasil keja N16 ko tu..luar & dlmnya..
    nak aje aku kidnap N16 ko tu..kah3x..(aku grau aje)
    tapi mmg best ko bikin keta ko tu..
    harap2 one day aku dpt naik & test drive N16 ko tu..

    BalasPadam
  8. wooo..... archivemonky tu ko ker nan? mmg perasan nick name tu..... cuma lama dah tak nampak....

    tanya sikit.... ko what rendering 3D interior tu pkai software apa?

    ambong,
    mekasih puji melambong..... tapi keta aku tak perfect jgak... byk mender yang tak settle, mungkin takleh settle terus. terpaksalah gitu bila memandai ubah apa yg engineer pakar dah siap design & calculate. kalu tengok luaran mungkin takda apa..... dalaman biar owner ler yang tanggung... huhuhuhu

    BalasPadam
  9. haah... nick aku la tu... tu la coz busy skit.slalu log in pon cari idea,tgk2 apa yg boleh dibeli ke apa..soronok tgk..

    pasal 3d tu.. aku pakai software 3dsmax2009 + vray

    BalasPadam
  10. bizi? masyuk la tuh... byk job!! huhuhuhu

    BTW, arini (22/4) ada gathering N16 kat old town white coffee, jaya one, PJ dari 7.30mlm.... kalu tak bizi bole ler join kekenal.....

    BalasPadam
  11. aisey dah telepas...hum takde la masyuk..job opis je byk..dpt kat bos la.

    job sendiri tgh mencari2...

    aisey dah telepas pon... segan la bro..

    BalasPadam
  12. bro,tny ckit..ktne bli bumper blkg tu??? smart tol nmpk..design ke bli da siap ada??

    BalasPadam
  13. mazterpeace
    bumper belakang tu custom made... design ceduk2 sendiri.... kacuk ngan bumper original.

    BalasPadam
  14. aku nak join la,,tp xtau mcm mana..hahah..aku pakai sentra n16 tahun 2006..msg la aku kalau ade gath TT ke..0133613389 zul

    BalasPadam
  15. ok zul..... bole tau mana location?

    BalasPadam
  16. As salam atai,tumpang tanya head lamp tu dr model Almeera kan? klu model PreFL thn 2002 nak pkai ngam tak? - helmy

    BalasPadam
  17. Wasalam.
    headlamp dlm gambar2 ni dari sentra N16 FL1 yang di"smoke"kan... bukan almera.
    keta aku pun PreFL...
    mmg bole masuk... tapi kena modified sikit kat body. kena potong bracket yg pegang lampu signal headlamp asal. kalau PreFL 1.5 (SE) kena tambahan wiring.

    BalasPadam
  18. aku nak join club blh tak..?ku kumar dari jb.sape nak contact klu nak join..? saya pakai sentra n16 thn 2004

    BalasPadam
    Balasan
    1. boleh sangat kumar. sangat2 dialukan. kalau JB try kontek Dzul... dia pun pkai N16.... SR16VE lagi... ahaksss.....
      0197567120

      Padam
    2. org pompuan leh tak join club nismo..heheh..saje nak cari kenalan..

      Padam
    3. boleh ajer. tiada halangan.
      sebagai permulaan boleh lah ke group facebook http://www.facebook.com/groups/NismoclubMalaysia/

      Padam
    4. Asal page tu mcm dah xde je..

      Padam
    5. Oh.... disetkan private plak... ada masalah sikit....

      In Sya Allah.... tak lama lagi up balik....

      Padam
    6. Salam..Bro..sy bru pakai sentra..berminat nak join club la..Area Lembah klang sape perlu dihubungi.
      Lg satu, berkenan la nk wat bodykit mcm kereta bro..berapa modal..nk contact bro mcm mana..

      Padam
    7. wasalam....
      buat masa ni kelab "berkubur sementara"... hahaha... dalam usaha untuk hidupkan balik. sebenarnya minat nak join kelab Nissan atau nak kenal group yang bawak sentra N16 ni ajer?... kalau N16 ajer bole join www.facebook.com/groups/nissann16

      Bodikit dlm gambar ni buat dari besi... tersangatlah berat. Maintainance pun tinggi. Utk makluman, aku pun dah bukak bonet & bumper depan. Pkai yg std balik. huhuhu... Aku buat ni, kat Sara USJ... harga ikut apa yang nak dibuat... kalau complete mmg kasar sikit modalnya.....

      nak kontek masuk email jer lah... ad2803@yahoo.com

      TQ

      Padam
  19. Slm.....kita dari langkawi.....x de plan nk mai sini ke

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wasalam.
      Setakat ni takda plan ke Langkawi nazir harun. Kalau pegi ada nak belanja makan ker? huhuhu

      Padam

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...